Mann, Far, Alkis.

Har inntrykk av at det er få fornuftige blogger som handler om Alkoholproblematikk.

Det er flere som skriver om de hyggelige effektene alkohol kan ha, samt ølbrygging, vinsmaking osv, men få som skriver ekte og ærlig om bakdelene som for mange av oss er større en fordelene. Fordelen er jo rusen mann oppnår når man inntar alkohol. Alkohol er forbundet med hygge og kos og fungere som et mildt rusmiddel for mange, eller rettere sagt de fleste av oss.

Det gjelder så absolutt ikke for meg! Jeg har misbrukt alkohol såpass lenge at det i stor grad har mistet sin effekt på meg, det vil si at når jeg drikker så blir jeg bare giddalaus, trøtt og ønsker bare å sove. Forklaringen på dette kan være at jeg brukte alkohol som sovemiddel i årevis.

Uansett, jeg har ikke drukket på årevis, men det som jeg har måttet lære meg er: EN GANG ALKIS ALLTID ALKIS!                                                                           Etter flere års edruskap, så sliter jeg tidvis ennå med alkistankegangen min. Jeg har lært at slik er det bare, jeg kommer til å være alkis livet ut! Jeg har liggende et ønske om å ruse meg i bakhodet hele tiden. Ikke at jeg går å tenker på det alltid, men det er ikke sjelden at rus-suget melder seg. Og det som er rart er at det er ingen bestemt situasjon, inget bestemt humør eller sinnstemning som framkaller dette. Jeg kan få lyst på alkohol når som helst egentlig.

Noen ganger har jeg gitt etter for suget og tatt meg et par dager på fylla for å bli skuffet over hvordan det var etterpå. Null glede, bare sløvhet, bedøvelse og elendighet. Dagene etter en slik "sprekk" så er jeg overbevist om at jeg aldri skal drikke igjen. Men etter noen uker så kommer tankene igjen og jeg begynner å romantisere og leke med tanken på at det hadde vært deilig med et par dager på fylla igjen. Senest i dag da jeg snakket i tlf med et familiemedlem så dukket tanken opp om hvor deilig det muligens hadde vært å tatt seg 12 halvlitere i kveld. Tankene kom ingenstedsfra, det gjør de som regel. Heldigvis hentet jeg meg kjapt inn igjen da jeg har lært meg å tenke gjennom hele tanken. Hvordan var det sist gang? Var det digg? Er det sannsynlig at det blir deilig denne gangen? Nei, det er meget usannsynlig, og det vet jeg meget godt.

Det er dette som er det syke med alkoholikeren og andre med rusproblemer. Vi ruser oss fordi om vi innerst inne vet at det ikke er godt, på noe vis egentlig. Jeg får kanskje et lite snev av "ekstra" lykke etter 4 halvlitere, men de neste 20 får jeg ingenting utav i det hele tatt. Og dette lille snevet er såpass ubetydelig at det overgås lett av små hverdagsgleder, som når sønnen min ler hjertelig, eller når jeg spiser noe digg.  Alkoholisme ble for noen år siden tildelt status som SYKDOM, og det er jeg overbevist om at det er. Friske folk gjør ikke vonde ting mot seg selv når det vet at det gjør vondt. Og medisinen for en alkis er å ikke røre alkohol. Det finnes svært få alkiser som har lært seg å drikke normalt igjen. den tanken er fremmed for meg, selv om jeg har tenkt den flere ganger. Jeg vet at jeg ikke kan drikke fornuftig. For å si det slik: et glass vin, en pils, en glass brennevin det frister aldri meg. Jeg vil ha 1 liter brennevin, eller 4 vinflasker, eller 24 halvlitere. En alkoholenhet er helt uinteressant . Jeg vil ha maaaaange. Jeg vet det er tusenvis bare i mitt fylke som sliter med akkuratt dette. Det som hjalp meg var da jeg fikk kontakt med likesinnede som deler samme problem som meg. Psykologer, leger osv har ingenting å stille opp med når det gjelder å hjelpe en som meg. Men likesinnede som faktisk forstår problemstillingene mine fordi det har de samme tankene selv det er løsningen på mine problemer.

Nå skal det sies at jeg egentlig har det veldig bra. Full jobb, far til en gutt på 3,5, husrom, god økonomi og jeg er forholdsvis frisk og raskt. Alt dette kan raskt tas fra meg dersom jeg begynner å drikke igjen. Jeg er heldig. Jeg er stolt over hva jeg har fått til ila rundt 10 år som alkoholiker. Ikke de 3 årene jeg var drita hver kveld, men årene etterpå og fram til nå. Jeg tar ansvar for mitt eget liv rett og slett. Og det kan du også gjøre hvis du har problemer! Men husk: Det er ikke vanskelig å slutte å drikke, det vanskelige er å leve edru og du har selv ansvar for din egen lykke.

Ha en fin dag.

#alkohol #far #mann #rus #alkoholisme

 

 

 

 

 

3 kommentarer

Gina

01.11.2017 kl.18:18

Hei! Som navnet på bloggen min tilsier, så er jeg et løvetannbarn. Jeg har levd tett med en mor som er alkoholiker, og var avhengig av hasj i 17 år. Faren min er alkis, og min bror er både alkis og pillenarkoman. Alkoholisme/rusmisbruk er ingen sykdom i seg selv, det er en selvforskyldt avhengighet. Det er bra at du har såpass innsikt i problemet ditt syns jeg, for det er det over hode ikke alle som har... det er nok også en bra greie å starte en blogg (jeg gjorde det av samme årsak som deg mest sannsynlig), som gjør at en virkelig får tømt seg, og får lettet på trykket. For trykket blir STORT, enten man er rusmisbruker selv, eller om man er medavhengig slik jeg er. Om du vil, kan du besøke min blogg, å lese litt om hvordan jeg som barn/søster har hatt det opp i gjennom, og hvordan det har vært å være alene- på utsiden av dette søplelivet..

Håper å se mer til deg, for det var så absolutt spennende å lese tankene/følelsene til noen som sitter på den andre siden av gjerdet!

mannfaralkis

02.11.2017 kl.19:01

Koselig at du liker det du leser :) Det fæle med rus er helt klart at det går utover andre i personens omgangskrets, og de nærmeste får kjenne mest på det.
Jeg har gjort en del i livet mitt som jeg angrer på, men heldigvis ikke mot min sønn da han ble født etter at jeg ble nykter. Men samvittigheten gnager, og det bør den gjøre også.
Den det er mest synd på i en rus situasjon er ikke den som ruser seg, selv om han/hun også har det vondt, det er alle de som er nær mener nå jeg.
Men husk: også du har ansvar for din egen lykke :)

mannfaralkis

02.11.2017 kl.19:07

Gina: Å del gjerne bloggen min med andre :) Nytt innlegg i dag, da fra det mer useriøse hjørnet. Som du også skriver, humor er viktig :)

Skriv en ny kommentar

mannfaralkis

mannfaralkis

33, Sandnes

Mann, Far, Tørrlagt, Alkoholiker.

Kategorier

Arkiv

hits